2014. december 31., szerda

Változás küszöbén

Forrás
Óév este - Új év reggele. Most még mindenki készülődik az óév búcsúztatására. Csendes, vagy épp "erezdelahajam" bulira. Ki-ki fáradt, másnapos, vagy éppen kipihent reggelre ébred majd.

Év elején már leírtam a véleményemet az új évi fogadalmakról, a lényege nem igazán változott.
Az, hogy év vége felé várunk január elsejére, hogy változtassunk, leginkább képmutatás. Még mindig azt gondolom, hogy ha valaki újévi fogadalmat tesz, annak nagy része a kényszer, és a magunk felé tett túlzott elvárás miatt, úgy is fuccsba megy. Mindegy milyen dátumot írunk, fontosabb felismerni magunkban, hogy most kell változtatnunk. Nincs idő a várakozásra, a tétlenkedésre, a felesleges agyalásra. Kérdezni, tenni, ha kell, megszólítani akit kell.


Mindezért idén kívánság listát készítek. Leírom mit szeretnék elérni, nem pedig azt, amit el kell érnem. Az élet úgy is mindig mást hoz magával, amire talán nem is gondolnék. Így ha valami változik, a "kívánságom" is annak függvényében változhat. Hiszem, hogy így sokkal eredményesebb lehetek az elkövetkezendő évben.


Nagy kívánságaimat legfőképpen a december hozta magával. Egészen más ember voltam, mint aki ilyenkor lenni szoktam, lenni szeretek. Megértettem, felismertem, hogy ezen változtatni kell. Mint ilyenkor mindig, az első inkább számadás. Elgondolkodni az elmúlt éven, elbúcsúzni tőle. Számot adni az örömteli pillanatokról, amiket újra átélnék, vagy szomorú percekről, amiből tanulnom kell. Megköszönni és hálát adni, hogy itt vagyok.

1. Sokaknak, nekem is az első és nagy kívánságom az egészséges -pontosabban az egészségesebb- életmód. Mind étkezés, mind sportolás terén. Nem kötelezem magam heti 3 edzésre, 3 futásra, édességmentes életre, mert tudom, mindig lesz okom kifogást találni. Viszont ha az év jeles eseményeit megpillantom a naptáramban az motiválásként hat majd rám. Szeretnék jól kinézni, abban a bizonyos ruhában...

2. Boldog lenni. A tél és az elmúlt időszak mély és kellemetlen nyomokat hagyott bennem. Mindezt magam mögött hagyni, koncentrálni a jövőre, egyúttal kevesebbet rágódni felesleges dolgokon. 

3. Közösségi oldalaktól való teljes függés megszüntetése. Ezt az időt hasznosabban eltölteni, jobban figyelni másokra. Egyensúlyban lenni önmagammal és környezetemmel.

4. A hozzám közelállók előtt szeretek egy terminátornak látszani. Aki sohasem fáradt, mindig friss és energikus. A szobámba belépve viszont rongyként esek össze. Kívánságom nem a kevesebb munka, hanem a szervezettebb. Mindent akkor elvégezni, amikor kell. Nem halogatni, ülni a babérokon. Kihasználni minden felesleges időmet. A lehető legtöbb időt eltölteni a szerelmemmel, a barátaimmal, a családommal.

5. Takarékoskodni. Jobban mondva, nem elverni a pénzt teljesen felesleges dolgokra. Még akkor sem, ha az akkor, abban a pillanatban a legjobb dolog a világon. Tudatosan vásárolni, beszerezni azokat a dolgokat, amikre valójában vágyom.


6. Minden kívánságommal példát mutatni.

Nagyon boldog és sikeres új évet kívánok mindenkinek!