2015. január 13., kedd

Olyan nem volt, hogy ne lett volna valahogy

Forrás
"Valahogy mindig lesz, mert úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna."

A hosszú munkás hétköznapok, a slampos hétvégék, a semmitmondó ünnepek, mind rajtam hagyták a nyomukat. Nem mehetett így tovább.


Az élet mindig halad előre, a mindennapok nem állnak meg.
De Te túlagyalsz mindent. Aggódsz, hogy "jahj mi lesz". Besokallsz. Úgy érzed neked semmi nem jön össze. Körül fog az az érzés, hogy te nem érdemled meg a boldogságot.

Ha leragadsz, ott maradsz. Hagyod magad sodorni az árral. Korlátokat, falakat emelsz magad köré. Saját magad ellenségévé válsz. Nem teszel semmit, csak zuhansz. Engeded, hogy lehúzzon a mélység. Várod, hogy más oldja meg helyetted. De nem fogja, mert nem tudja. Ha valami jó kerül eléd eltiprod, vagy át lépsz felette, mert belefeledkezel az önsajnálatba. Sajnáltatod magad, azt várod, attól majd jobb lesz. De nem. Sajnálat helyett, szánalmat kapsz. Mert azt érdemled.


A mélység tanít meg igazán értékelni a jót. Mert ott nincs jó, ott nincs semmi. Csak sötétség, magány, és nagy nagy mélység. Megjárva a legmélyebb pontokat. Onnan már nincs lejjebb, Csak is feljebb, egyre feljebb. 

Csak a magad erejéből tápászkodhatsz fel. A megoldás mindig benned van. Rázd meg magad, állj fel! Hagyd magad mögött a gondokat, az aggodalmakat! Ürítsd ki az agyad! Felejts el rosszat, jót, mindent! Légy nyitott, fogadd be jót, tartsd magad távol a rossztól! Motiváljon, az hogy ennél te sokkal jobb vagy! Vegyél erőt a korábbi mélypontokból! Hisz abból is kimásztál.


Az élet mindig potyogtat eléd boldogság morzsákat. Vedd észre őket. Meríts belőlük erőt, mert neked is lehet boldog életed. Ezt kell elhitetned magaddal. A dolgok mindig úgy alakulnak, ahogy kell. Tanítanak téged, terelnek a megfelelő írányba. Segítenek talpra állni. Tűz ki célokat! Nem kell nagyokat, kezd kicsikkel. Sorba, lépésről lépésre haladj. Bízz abban, hogy képes vagy rá. Bízz magadban! Magadnál jobban senki nem ismer. Ismered a saját képességeidet, saját határaidat. 


Megtudod csinálni, és ne aggódj, mert mindig lesz valahogy.