2013. június 24., hétfő

Divat szinte ingyen...

Már rég elkezdtem ezt a bejegyzést, de a végére máshova lyukadtam ki mint ahova szerettem volna. Remélem hasznos lesz számotokra.

Divat követni a divatot? Kinézik az embert ha nem tart lépést a divattal? Évről évre jönnek az új trendek, vadnál vadabb dolgok. Van olyan aki a divat szerint rendre lecseréli a ruhatárát. Feltétlenül szükséges?

Minden nő állt már a szekrénye előtt tanácstalanul, hogy nincs semmi jó rucija amit felvehetne, semmi divatos, semmi dögös, annak ellenére hogy külön gimnasztikai sorozat kell ahhoz hogy valamit be vagy ki vegyünk a szekrényből. Egyáltalán tudjuk hogy milyen ruháink vannak? Ha benézünk akkor mindet látva döntünk úgy, hogy nincs mit felvenni? Sokszor megfeledkezek egyes ruhadarabjaimról csak mert takarja egy másik. Ha rátalálok egy "elveszett" ruhámra mondjuk az majdnem ugyanolyan érzés mintha most vásároltam volna. :)

1. Az első lépés a rendrakás, szortírozás. Válogasd össze az évszaknak megfelelő ruhákat, mindent külön, mert nyáron csak nem lesz szükség a vastag harisnyára, a bundás kesztyűre, vagy a garbóra. (Bár az idei nyár elég hűvösen indult, de ettől most tekintsük el). Tehát szortírozás, ha lehetőség van rá akkor minden ruhadarabot külön fogasra vagy jól láthatóan tegyük a polcra. Én szín és fazon szerint csoportosítom őket. Így az időjárás tudatában tudom, hogy milyen fazont vegyek fel: például hosszú ujjúért, vagy pánt nélküliért tudom hogy hová nyúljak, onnan már csak a színt kell eldöntenem hogy mihez van éppen kedvem. És szinte már kész is, fel is vagyunk öltözve. (bár a gyakorlatban is ilyen gyorsan menne)


Néhány ötlet a szortírozáshoz, amiket magam is használok:
- sálak: horgászboltban kapható kapásjelző karikát használok, erre felfűzve egyenként minden átlátható
- övek: a szerkényajtó belső oldalára szerelt kampók segítségével szépen sorban lógnak egymás mellett 
- szűkebb polcok az elválasztáshoz és térnyeréshez, de azért kényelmesen vehessük ki vagy tehessük be a ruhadarabokat
- cipők: én dobozban tartom, a dobozok pedig feliratozva vannak, hogy egyből megtaláljam, amit keresek
- fiókokban használj elválasztót, így könnyebb a rendszerezés
- ha mély szekrényed van tegyél tükröt a belső hátsó falára hogy lásd mi van ott (bár erre nincs szükségem, de másnak hasznos lehet)
- amire nincsen szükséged add el, így pénzre tehetsz szert vagy adományozd el, amivel pedig megvan a napi jó cselekedet

2. Ha már minden ruhánkat átnéztük, vessük össze őket a mai divattal vagy nézzük meg meg vannak e azok az alapdarabok amik nem hiányozhatnak a nő szekrényéből. Az alapdarabokat bármivel lehet kombinálni, a saját hangulatunkhoz alakítani. Ezekre fektessünk hangsúlyt. Akad olyan ruhadarab ami hosszabb ideig trendi marad, és vannak visszatérőek. Ha ezek meg vannak nem ér váratlan bennünket, és mindig divatosak lehetünk


Alapdarabok: farmer, fehér póló és/vagy ing, bőrkabát, blézer, magassarkú és sport cipő, szexi fehérnemű, kiegészítő óra, napszemüveg és táska

2013 trendje a nagyok szerint.

Virág. Virág mindenhol. Virág virággal, kis virág, nagy virág. Virág alul, virág felül. Imádom mert romantikus. Aranyos és bájos.
 



Csíkos. Csík itt, csík ott. Vékony, vastag, keresztbe, hosszába. Ahol akarom megnyújt, ahol akarom szélesít, a lényeg hogy az előnyömre váljék.


Csipke. Csipke kívül, belül. Sűrű, áttetsző, nőies, kislányos. Elegáns és kifinomult hatást kelt, de lehetek benne titokzatos, érzéki, nőies.





Szegecs. Gömbölyű, hegyes, ékszer, dísz. Vagány, belevaló csaj lehetek, de díszíthet egy elegánsabb ruhát is.


3. Ne rohanjuk egyből vásárolni, ha valami hiányzik, pontosabban csak a hobbi boltig rohanjunk. Ruháink, kiegészítőink trendivé tételének lehetőségei végtelenek, csak a képzelet szab határt és nem is kerül sokba. Néhány kreatív ötlettel egyedivé teheted ruhatáradat.

-Szegecseket könnyen beszerezhetjük, a felrakásuk ráadásul pofon egyszerű.
-Batikolhatunk is, egy kis hypo és textilfestékkel olyan színű ruhákat álmodhatunk meg amilyenekre csak vágyunk.
-Némi nyisszantással felújíthatjuk régi, megunt, nem használt pólóinkat.

Remélem hasznos volt számotokra a bejegyzés! Ha tetszett oszd meg barátaiddal. Lájkolj a facebookon hogy mihamarabb értesülhess az új bejegyzésekről.


Szép napot mindenkinek!