2013. május 23., csütörtök

Színről színre

A színek alkalmazásával kifejezhetjük önmagunkat. A színekkel érzelmeket, érzéseket, gondolatokat fejezhetünk ki. Amikor valaki kiválasztja a ruhatárából azokat a ruhákat, amiket aznap szeretne felvenni, sokszor nem is gondolja, hogy a választott színek egyrészt tükrözni fogják lelkiállapotát, másrészt vissza is hatnak hangulatára.


A hétköznapokban fehéret, feketét, és a farmert, szóval az örök klasszikusakat hordom. Bármelyiket, bármelyikkel variálhatom, mindig passzolnak egymáshoz. Szeretek színesen is öltözködni,  akkor mindig a hangulatomhoz öltözök.
Vannak bizonyos időszakok mikor, bizonyos színekért megörülök, és nem vagyok hajlandó mást felvenni csak abból a színből. Ezekből a színekből aztán milliónyi árnyalatot, mindenféle és persze hozzá illő kiegészítőt képes vagyok felkutatni. Ahogy így visszaemlékszem fiatalkoromban a pirosért, pár éve a liláért azután a türkizért voltam megőrülve, de ezek hamar lecsengtek. Elmúlt, sok cuccomat el is ajándékoztam. Ma már nehezen találni ilyen színeket a szekrényeben.


Ami, most már lassan két éve tart és egyenlőre megunhatatlan, a pink. Nem a rózsaszín, hanem a pink, a messziről szikrázó pink! Mindenem van pinkben, és gyűjtögetem is szorgosan.  

Feltűnő vagyok benne. Észrevesznek az utcán és ezt élvezem. Boldogság önt el ha pinket viselek, és ezt mások is láthatják. A viselkedésem is megváltozik. Igazi nőcinek érzem magam.  Ettől még nem leszek élő barby baba. Nem hordok minden nap, de ugyanúgy mint a masnit, mindig viselek magamon. Sokszor e kettő kombinációja. Táskán, kitűzőkön a pink masni megjelenik. Lassan a névjegyemé válik. Nálam a rózsaszín nem csak egy szín, hanem egy életstílus.

Ezt írják a pink színről:
"Béketűrő és hálás, ugyanakkor hiú és arrogáns is tud lenni. Minél erősebb árnyalatát szereted, annál dominánsabb a fellépésed. Öltözködésben az igazi rózsaszín édes kislánynak, míg a pink magabiztos nőcinek mutat. Ez utóbbi lelkileg is jó hatással lehet rád. Pozitív gondolkodású vagy, aki romantikus, barátságos, minden kicsi dolognak örül, és nagy lelke van. Ugyanakkor félénk vagy, még ha ezt mások nem is látják. Nőies éned imád flörtölni, a szerelemben mégis a mesebeli hercegedről álmodozol."

Nem szoktam horoszkópot vagy eféle irományokat olvasgatni, és nem is nagyon hiszek benne, de ebben lehet egyet kell értenem :) Jobban magamat se tudtam volna jellemezni.

Pink gyűjteményem:


A barátnőim között nem vagyok egyedül, aki egy színért megbolondul. Nekik is meg van maguk kedvencük. Beizzítva őket, boldogan fotózták le kedvenc színükben pompázó darabjaikat!


Kriszti türkiz ruhái:
TürkizEz a színárnyalat segíti a tudat kiteljesedését, nyitottságot közvetít, feloldja a keserűséget, megszabadít a lelki terhektől. A türkiz színnel szimpatizálók képzelőereje nagy, kreatív, népszerű személyiségek, akik a dolgok mélyére látnak, és könnyen megértetik magukat mindenkivel.


Edina lila ruhái:

Lila: A lila a kék és a piros keveréke, vagyis hatása valahol a nyugtató és az energetizáló között van. Ez azt jelenti, hogy idegesség esetén egyszerre lazít, illetve megerősít. Ez hangulati válságok esetén különösen előnyös. A lila többet tud, mint kihúzni a gödörből: aktiválja az agy kreatív központját, serkenti a szellemire való koncentrálást. Lilát kedvelő ember: praktikus, kreatív, többnyire optimista, de gyakran nyugtalan.

Niki fekete ruhái:

Fekete: fekete szín segíti a befelé fordulást, hogy figyelmünket bensőnkre koncentráljuk. Segít a belső kreatív erőnk megtalálásában, felszabadításában. Udvariasan távolságtartásra ösztönöz, mivel zárkózottságot sugall. Aki ezt a színt viseli nemesnek, elegánsnak hat. Ha a fekete a kedvenc színed, akkor döntéshozó helyzetben a kézzelfogható érveket veszed számításba, nem hagyod magad spontán megérzésektől vezetni.

Egyéb színek jelentése:
- Piros: energia, dinamizmus, a vér színe, erotikus, a tűz színe, cselekvésre késztet, negatív megközelítésben a harag színe
- Sárga: jókedv, nyár, tettrekészség, felszabadultság, negatív megközelítésben az irigység színe
- Zöld: természetesség, megnyugvás, remény, termékenység, negatív megközelítésben a féltékenység színe
- Kék: igazság, békesség, bölcsesség, az égbolt színe, higgadtság, biztonság, hűség, bizalom, tekintély
- Barna: férfiasság, stabilitás, a föld színe
- Narancs: büszkeség, önérzetesség, segítőkészség, ambíció, kreativitás, életerő
- Fehér: tisztaság, szűziesség, béke, teljes egyensúly, semlegesség 
A színek segítségünkre sietnek, hogy a körülöttünk lévő világot pozitívan lássuk és, hogy a lehető leghatékonyabban élhessük életünket.