2015. március 7., szombat

Az élet ilyen egyszerű

"Sose add föl, mindig tarts ki
Sose nézz le, mindig csak egy célod legyen, előre,
Tudod az élet ilyen egyszerű..."
 (HP) 

Konfucius is azt mondja: Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük. Miért nyakatekert és gubancos az életünk? Mert halogatunk dolgokat, feladunk álmokat, nem szállunk szembe a nehézségekkel, félünk a kudarcoktól. Azért, mert az élet nehéz és bonyolult. Valóban az, de azt is megnehezítjük amit nem kellene, vagy felesleges. Hajlamosak vagyunk az érzelmeinket, kapcsolatainkat, mindennapi életünket túlbonyolítani. Túlgondolni mások cselekvéseit, mondatait. Állandóan komplikálunk, de csak magunknak okozunk fejfájást. Mindig keressük az élet a lényegét, az okokat, a magyarázatot. Meg nehezítjük a döntéshozatalt is, nincs rossz döntés, csak tanulságos. Azt gondoljuk hogy ha tudjuk az élet értelmét, akkor okosabbak, bölcsebbek leszünk, és könnyebben lépünk túl az akadályokon. Túl sokat filozofálunk ahelyett, hogy cselekednénk. Mondani persze mindig könnyebb, de hidd el az élet elegendő önmagában. Arra vagyunk hivatottak, hogy megéljük az életünket, úgy ahogy megkaptuk.


Sose add föl!
Forrás
Senki nem akar vesztes lenni. Bukás, kudarc, tapasztalat nélkül viszont nincs eredmény. El kell eldönteni magunkban, hogy jobb feladni, visszatérni oda, ahonnan elindultunk, hallgatni a kritikát, eltűrni a fájdalmat, elviselni változatlanságot. Az nem megoldás, hogy elfogadjuk hogy nem vagyunk képesek változni, változtatni. A kudarc egy hibás döntés és egy átmeneti állapot, melyet megváltoztathatsz, melyből tanulhatsz és aztán előre léphetsz. 


Mindig tarts ki!
Tegyél meg mindent az álmaidért, akár erődön felül is. Ne elégedj meg a könnyű sikerekkel. Az öledbe pottyant dolgokat sose fogod annyira értékelni, mint a saját erődből elért céljaidat. Lépj túl a nehézségeken, mozgass meg hegyeket. Az újabb és újabb kihívások mind a javadra válnak. Légy makacs és ragaszkodj, ahhoz amit el akarsz érni, az vezetett ezidáig is. Légy szorgalmas, fáradozás mindig meghozza gyümölcsét. Gondolkozz győztesként.


Sose nézz le!
Forrás
Felfelé és előre, ne nézz más irányba. Lehetőséged van alakítani az életed, de ha a mélybe nézzel, vagy a múltban ragaszd esélyed sem lesz. Gyakran látok emberek a földet bámulva menni, állni, várakozni. Nem néznek fel, nem veszik észre, ami elmegy mellettük vagy ami épp előttük van. Maga az élet a lehetőség. Minderről újra egy Halott Pénz refrén jut eszembe:  "...ugyanúgy neked adva van, csak a lehetőség az ami ma hangtalan..."


Mindig egy célod legyen, előre!
Céltalanul bolyongani világban sokkal nehezebb. Legyen az álmod bármekkora, de legyenek reálisak. Olyan vágyaid legyenek, amelyeket képes vagy véghez vinni. Építsd fel a célhoz vezető utat, sok más aprócska lépéssel. A lépések legyenek emberi léptékűek, amekkora magad is vagy. Kis dolgokban is türelemesnek kell lenni, különben hiába az álmodozás. Tudd hol vagy most, és hogy hova szeretnél érni. Tervezz, szervezz, merj nagyot álmodni.


Forrás
Szeress, játssz, mosolyogj, higgy, kívánj, remélj, álmodj!
Tudod az élet ilyen egyszerű.....